НАД 30 000 КЪСА ЦИГАРИ, УКРИТИ В МИКРОБУС, ОТКРИХА МИТНИЧЕСКИ И ГРАНИЧНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ГКПП ФЕРИБОТ ОРЯХОВО – www.359news.bg

НАД 30 000 КЪСА ЦИГАРИ, УКРИТИ В МИКРОБУС, ОТКРИХА МИТНИЧЕСКИ И ГРАНИЧНИ СЛУЖИТЕЛИ НА ГКПП ФЕРИБОТ ОРЯХОВО

Мобилна група за контрол и наблюдение, състояща се от митнически служители от МП Пристанище Оряхово, Митница Лом и гранични полицаи от ГПУ Козлодуй, предотвратиха опит за незаконен износ на цигари за търговски цели към страни от Западна Европа през ГКПП Ферибот Оряхово. Задържани са 36 740 къса /1837 кутии/ цигари с валиден български бандерол, укрити във фабрични кухини и между хранителни продукти в микробус.

На 21.02.2018 г., на изходящо трасе на ГКПП Ферибот Оряхово пристига микробус с българска регистрация, пътуващ за Германия. Превозното средство е селектирано за проверка. При проверката е установено, че във фабрични кухини на микробуса, както и между личен багаж и хранителни продукти, са укрити 36 740 къса /1837 кутии/ цигари, предназначени за контрабанден внос в Германия. По-голяма част от откритите цигари са  от марките „Марлборо“, Давидоф“, „Дънхил“.
За тютюневите изделия  не са представени никакви документи, включително и изискуемите по ЗАДС за акцизни стоки в търговско количество. Цигарите са задържани в склад на Митница Лом. По случая е образувано административнонаказателно производство.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *