Над 600 полицаи ще охраняват мача „Лудогорец“-“Реал“ – www.359news.bg

Над 600 полицаи ще охраняват мача „Лудогорец“-“Реал“

Предприети са всички необходими мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща на 1 октомври от 21.45 часа, на Националния стадион „Васил Левски” между отборите на ПФК „Лудогорец”- Разград и ФК „Реал”-Мадрид. Това съобщиха от МВР.

В самото спортно съоръжение охраната е поета от частна охранителна фирма. В опазването на зоната около стадиона са ангажирани 130 от служителите на СДВР, а по цялата територия на София за гарантиране на обществения ред ще се грижат около 550 униформени.

В района на храм-паметника „Св. Ал. Невски” ще бъде обособена фен-зона, където ще могат да паркират привържениците на гостуващия отбор, след пристигането им в София. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона.
На изградените контролно-пропускателни пунктове полицейски служители ще проверяват за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми/. За да бъде избегнато струпване на входовете, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 19:30 часа.

 

Източник: trud.bg, снимка Андрей Михайлов
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *