Над две трети от американците са против удар срещу Северна Корея – www.359news.bg

Над две трети от американците са против удар срещу Северна Корея

о / ThinkStock/Getty Images
Над две трети от американците са против непредизвикан военен удар на САЩ срещу Северна Корея и вярват, че по-скоро американските военни ръководители биха се справили с дипломатическата криза с Пхенян, а не президентът Доналд Тръмп. Това сочи допитване на в. „Вашингтон пост“ и Ей Би Си нюз, публикувано вчера и цитирано от ДПА.

Според анкетата 67 процента от американците са на мнение, че САЩ не бива да извършват превантивен военен удар срещу Северна Корея.

Представителната извадка е обхващала 1002 възрастни американци, които в периода 18-21 септември е трябвало да отговорят на 20 въпроса за това дали президентът Тръмп и неговата администрация са в състояние да се правят с възможна военна конфронтация със Северна Корея и да управляват страната.
Повечето американци имат доверие в способността на военните ръководители в САЩ да се справят по отговорен начин проблема със Северна Корея: 72 процента от анкетираните заявяват, че имат „много голямо“ или „доста голямо“ доверие във военното ръководство спрямо 37 процента за Тръмп.

Мнозинство от 70 процента смятат, че Северна Корея представлява сериозна заплаха за Съединените щати, но едва 39 на сто подкрепят удари срещу севернокорейски военни цели, за да бъде принуден Пхенян да се откаже от ядрената си програма.

 БТАКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *