Надежда Нейнски: Не напуснахме реформаторите, а ни изгониха – www.359news.bg

Надежда Нейнски: Не напуснахме реформаторите, а ни изгониха

„Синьо единство” не напусна Реформаторския блок, а бяхме изгонени. Това обяви Надежда Нейнски пред bTV.„Десницата ще се консолидира. „Синьо единство бе без претенции, за да бъдем точни. Ние не напуснахме, а ни изгониха. Смисълът на създаването на „Синьо единство” бе моментът, след като СДС се събра с ГЕРБ в миналия парламент. След като напуснаха хора СДС, аз се присъединих към тях. Идеята бе да се направи единна дясна партия. Не се случи, защото не получихме доказателства за това, че форматът няма да донесе единство. Иван Костов не искаше после десницата да стане една партия. ДСБ сами не влязоха, а твърдяха, че правят жест към нас, но те са движещите. Е, това не получи доверието на хората. После дойде Реформаторският блок. Пуснаха се посланията за борбата срещу задкулисието, мафията и т.н. И какво стана после, оказа се, че споразумението бе на квоти. Във формулата Реформаторски блок се искаше да няма равнопоставеност. Защо? Едните имат 3,2%, другите 2,8%, третите 1,2%, примерно. Защо? Обединени в дясното събираш гласове. Защо един толкова, а друг толкова”, обясни Нейнски.

Тя отново подхвана темата за затворените блокове на АЕЦ „Козлодуй”. Нейнски спори с Димитър Цонев, който бе говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски, че меморандумът, който е подписала тогава страната, се е отнасял само за първи и втори блок. „Меморандумът включваше задължение за затварянето на първи и втори блок на Козлодуй. Той обаче не е задължителен документ. Бъдещето на трети и четвърти блок не бе фиксирано”, обясни Нейнски и добави, че месеци след това Симеон е отворил проекта „Белене”.
Цонев я контрира, че затварянето на трети и четвърти блок е било договорено, но се разбраха друг път да изчистят въпроса, когато меморандумът е в ръцете им.

„Проектът „Белене” е черната каса на задкулисието и черните сделки у нас. „Белене” не е хрумване. Нека Симеон и Кунева отговорят какво ги е накарало да затворят блоковете”, попита Нейнски./БЛИЦ
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *