Надеждата на 5-годишния герой – www.359news.bg

Надеждата на 5-годишния герой

Семейството търси начин да направи операция в Турция / dariknews.bg
Един 5-годишен герой всеки ден се бори за спасение на света – на своя собствен. Той няма свръхестествени сили и не се бори с дракони. Това е историята на едно обикновено момче с необикновена задача – да победи болестта. Йоан е на пет години, и всеки ден се бори с хидроцефалия.

Когато е на година и половина, откриват кистата в дясната страна на мозъка. Поставят му балонов катетър с надежда състоянието му да се подобри, обяснява майката на Йоан Радостина.
Но две години след тази операция състоянието му се влошава. Лекари установяват, че по спешност трябва да се постави клапа и Йоан заминава за София. Там му е поставена клапа. Няколко дни по-късно се получава абсцес, което налага клапата да бъде премахната.

Майката Радостина обяснява, че въпреки че само десетина дни е с клапа, тази интервенция му подействала добре.

Аз видях как самото дете  почувства като облекчение и тогава до момента след възстановяването той се подобри – психическото му състояние се подобри, обяснява тя.

Йоан ходи на детска градина и на рехабилитация – така укрепва физически и психически. Но най-често си играе вкъщи с майка си, където слушат музика, рисуват и оцветяват картинки.

А поставянето на нова клапа е шанс за Йоан да спечели най-важната игра – да бъде здраво дете. Родителите му са изпратили изследванията му в клиника в Турция. Специалистите предлагат интервенция, но стойността е 17 000 долара.

Семейството се издържа с пенсията на малкото момче и парите, които бащата спечели като работник на морето, но родителите на Йоан търсят начин да осигурят средства за лечението на момчето. Те са открили банкова сметка и се надяват да съберат нужната сума.
Подробности можете да откриете и на страницата във Facebook: Едно добро дело, да помогнем на Йоан 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

dariknews.bgКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *