НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КОНТАКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ПРЕДСТАВЯ ПРОГРАМА „ЕВРОПА ЗА ГРАЖДАНИТЕ” 2014-2020 – www.359news.bg

НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КОНТАКТ КЪМ МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ПРЕДСТАВЯ ПРОГРАМА „ЕВРОПА ЗА ГРАЖДАНИТЕ” 2014-2020

На 12 февруари 2014 г. в Министерството на културата на информационна среща ще бъде официално представена Програма „Европа за гражданите” 2014-2020. Събитието се организира от Национален център за контакт към Министерство на културата, който ще има функцията на информационно звено по Програмата.
Официален гост ще бъде г-н Панайотис Карнавос, програмен ръководител на Програма „Европа за гражданите” 2014-2020, Изпълнителна агенция за образование, аудиовизия и култура към Европейската комисия. Г-н Карнавос ще представи общата рамка на програмата за новия програмен период, с основни приоритети и цели на дейност и допълнителна информация за заинтересованите страни.
Министерство на културата ще бъде представено на информационната среща от Васил Василев, заместник-министър на културата, както и от Деяна Данаилова, и.д. директор на Дирекция „Международна дейност, европейски програми и проекти“ в МК, които ще открият събитието.
Програмата на информационната среща включва и представяне на екипа на Националния център за контакт по Програма „Европа за гражданите” 2014-2020, неговите функции и предстоящи събития за 2014 година. Събитието ще приключи с представяне на добра практика от български проект, спечелил финансиране от предходния програмен период (2007-2013г.) на „Европа за гражданите”.
С цел разпространение на информацията до потенциални бенефициенти по Програмата, гости на събитието ще бъдат мрежови организации, изследователски центрове, организации на гражданското общество, чиито дейности са в областта на културата, образованието, етническите въпроси, социалните дейности.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *