Нещо различно в София на 15 юни – концерт на гонгове – www.359news.bg

Нещо различно в София на 15 юни – концерт на гонгове

София ще бъде домакин на един необикновен и различен концерт. На 15 юни – понеделник, от 19:00 ч., в „Независим театър“ (бел. ред. бившият „Модерен театър“) трима майстори на гонга – Дон Конро (САЩ), Том Солтрон (Полша) и Аби дел Сол (Аржентина), ще възпроизведат медитативни звуци на свещени инструменти – гонг, тибетски купи, шамански барабан, сантур, монокорд и други.

Гонгът, тибетските купи и останалите свещени инструменти придобиват все по-голяма популярност сред хората по света заради доказано лечебната сила на звука от тях (звукотерапия).

Холистичният резонанс на гонга зарежда слушателя с хармонична енергия и същевременно повдига вибрациите на тялото и съзнанието. Звукотерапията с инструмента отпуска напрежението в мускулите и оздравява нервната и ендокринната система.
По време на концерта в София на 15 юни, слушателите ще могат да се насладят на космическите звуци на един от най-големите гонгове в света (152 см), както и на множество други по-малки гонгове.

Концертът в София е част от турнето на ансамбъла „Tone of Life Mysterious Tremendum“, съставен от едни от най-изявените гонг майстори в света./vesti.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *