Нинова: Борисов изпуска нещата от контрол – www.359news.bg

Нинова: Борисов изпуска нещата от контрол

Корнелия Нинова / БГНЕС
„Два месеца от началото на третия си мандат премиерът Бойко Борисов изпуска нещата от контрол, държавата ежедневно се раздира от скандали, усеща се нестабилност и корупция„, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Нямат все още управленска програма. Започнаха и корупционните скандали свързани с АПИ, НДК. Усеща се напрежение и разделение в обществото предизвикани от проблема със заплатите в МВР. Започват протести сред лекарите, надигнаха се бунтове в Асеновград. Успоредно с това, улисани в тези скандали сякаш не забелязахме, че управляващите взеха заем от 200 милиона лева, че се повиши цената на тока, парното и административните такси“, изброи Нинова.

На въпрос каква е оценката за началото на мандата на президента Румен Радев, лидерът на БСП заяви, че той изпълнява предизборните си обещания, че е изключително последователен и от БСП високо ценят неговата работа начело на президентската институция.

Корнелия Нинова

БГНЕССпоред Нинова Бойко Борисов се опитва да тушира напрежението в институциите и че между него и Цветан Цветанов има разбирателство как да си разпределят ролите на доброто и лошото ченге.

От БСП предлагат решения и според тях в Асеновград има опит да се прехвърли проблема върху кмета на града, макар че според левицата този проблем е национален. „Когато няма държава, народът се самоорганизира“, подчерта Корнелия Нинова.

По повод на думите на премиера Борисов за образованието, тя каза, че няма как само с повишаването на заплатите на учителите да се решат трудностите в тази сфера. Според нея масово българските деца не могат да си позволят да учат в колежи и запита дали делегираните бюджети свършиха работа или трябва да се отменят.

На няколко пъти Нинова подчерта, че трябват национални решения на проблемите. А по повод на природните бедствия в Самоков и други общини от БСП настояват от Фонд „Бедствия и аварии“ да се помогне.

 БГНЕСКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *