„Нюанс” има амбицията да предлага съвсем нова концепция за представяне на изкуство – www.359news.bg

„Нюанс” има амбицията да предлага съвсем нова концепция за представяне на изкуство

Най-новата арт галерия в София отваря врати утре (21 февруари) от 18.30 часа. Тя се нарича  „Нюанс” и се намира на ул. „Денкоглу“ № 42. Нейни собственици са двама известни творци – художничката Лили Владимирова и реставраторът Емил Чушев.

Новото творческо пространство се открива със специална  изложба от иконопис на Лили Владимирова. Експозицията се нарича „Вяра”, а  иконите се показват за първи път пред публика.

Специално за откриването в петък е подготвен впечатляващ спектакъл. Първите гости на галерията ще имат възможност да се насладят на красиво светлинно шоу, съпроводено от мистично акапелно изпълнение. Събитието ще бъде представено от Любен Дилов-син, личен приятел на авторката и колекционер на нейни творби. За творчеството на Лили Владимирова ще говори изкуствоведът проф. Чавдар Попов.
Новата галерия дава заявка да бъде неотменима част от столичния културен календар.  „Нюанс” има амбицията да предлага съвсем нова концепция за представяне на изкуство.

Арт галерията разполага със 100 квадратни метра изложбена площ и малък уютен двор, скрит между високите сгради в центъра на София.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *