Във времето на нови технологии и всевъзможни джаджи, 65-годишният конструктор „Лего“ оглави класация за най-великите играчки на всички времена, пише в. „Дейли експрес“.

В обществени проучвания скромният конструктор неизменно остава фаворит на потребителите.

Настоящата класация обаче е първата по рода си, съставена след допитване сред шефовете на някои от най-големите компании за играчки в света.

„Почти всички участници в настоящата анкета поставиха „Лего“ под номер едно. Целта ни беше да разберем кои са личните фаворити на производителите, кои според тях са най-успешните комерсиално и дали техният избор съответства на потребителския“.
Всеки шеф на компания трябваше да посочи три играчки, за които смята, че са най-великите на всички времена, и да ни предостави избора си“, казва Били Лангсуърти от сайта „Тойнюз“ (ToyNews).

Класацията също така отразява могъществото на бизнеса с играчки през изминалите десетилетия.

Освен първенеца „Лего“ в Топ 10 на най-добрите играчки на всички времена намират място популярни развлечения като „Монополи“, Екшън Мен, пистите със състезателни колички „Скейлекстрик“, кубчето на Рубик, количките „Мачбокс“, играчките, вдъхновени от „Междузвездни войни“, куклата Барби, картите за игра./БТА,Thinkstock/Guliver