Опозицията иска оставката на шефа на пътната агенция – www.359news.bg

Опозицията иска оставката на шефа на пътната агенция

© БГНЕС

БСП поиска оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров. От левицата ще внесат и сигнал до прокуратурата заради разходването на средства от агенцията.
„ГЕРБ обещаха, че ще демонтират модела „Кой“. Не само, че не го демонтираха, но го надградиха. Обещаха, че ще разрушат и разбият обръчите от фирми, които са били във властта. Не само, че не направиха това, ами и си изградиха свои компании и обръчи от фирми“, обясни аргументите на левицата депутатът от БСП Жельо Бойчев.

По думите му нагледен пример за това е фирма „Агромах“. „От отговор на въпрос, който сме отправили към министър Лиляна Павлова, става ясно, че от момента на идването на Лазар Лазаров и Лиляна Павлова като министър през 2014 година до април фирма „Агромах“ ударно печели обществени поръчки, чийто възложител е Министерство на регионалното развитие и в частност Агенция „Пътна инфраструктура“. Забележете, сумата е 293 800 000 лева“, каза Бойчев.

Големият въпрос, който от опозицията си задавали, тъй като – подчерта Бойчев – правителството и ГЕРБ имат претенцията за борци с корупция, борци с контрабанда, за това как те спират всички злоупотреби – е дали Лазар Лазаров е присъствал на работни срещи и неговото име фигурира в работни протоколи по време на строителството на магистрала „Марица“ между възложителя, изпълнителя и фирмата, която е упражнявала надзора, във времето, когато Лазар Лазаров не е бил шеф на АПИ./ДАРИК
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *