Още добри новини за децата, спасени от пещера в Тайланд – www.359news.bg

Още добри новини за децата, спасени от пещера в Тайланд

/ Gulliver/Getty Images
Лекарите не са установили никакви заболявания в първата група ученици, които бяха спасени от пещерата в Тайланд, където бяха блокирани повече от две седмици. По думите на представител на Министерството на здравеопазването, никой от спасените не проявява признаци на белодробно заболяване или сериозни инфекции.

Последната извадена от пещерата група деца, включително треньора им по футбол, също нямат повишена температура. Никой от спасението не е в състояние на силен стрес, въпреки че по време на принудителния престой в пещерата повечето от децата са отслабнали с по два килограма.

От здравното министерство на Тайланд съобщиха, че лекарят и тримата водолази, които бяха неотлъчно до децата от откриването им на 2 юли, също ще останат под наблюдение на специалисти.

Групата от 12 момчета на възраст между 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор по футбол влязоха твърде навътре в пещера в Северен Тайланд на 23 юни, непосредствено след поредната тренировка. Проливните дъждове обаче доведоха до повишаване нивото на реката и блокираха групата в една от залите на пещерата.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *