От АБВ искат създаване на анкетна комисия за енергетиката – www.359news.bg

От АБВ искат създаване на анкетна комисия за енергетиката

От АБВ искат създаване на анкетна комисия към Народното събрание за установяване причините за лошото състояние на енергетиката в България до 31-ви януари 2015-а г. Предложението е внесено в деловодството на парламента в петък от заместник-председателя на енергийната комисияКирил Цочев и е подкрепено от парламентарните групи на всички политически сили, без ДПС и Атака, които обаче, според Цочев, са дали устно съгласие за създаване на анкетната комисия.

Кирил Цочев каза, че очаква още в сряда предложението да бъде гласувано в пленарната зала.

Мога да кажа предварително, че нямаме намерение да се занимаваме нито с лов на вещици, нито да правим някакви дълбоки ревизии на договорите. Но трябва да се знае, какво е точното състояние на енергетиката. В момента се говори за дупка в енергетиката над три милиарда и триста. Колко е – това ще установи анкетната комисия. Драгомир Стойнев поиска да се върнем от 2002-ра година. Обаче не е това целта на анкетната комисия, да гледаме договор по договор и как са подписани и условията на договорите, обясни Цочев.
От АБВ смятат, че не трябва да се фиксира точна дата откога да започне анализа на състоянието на енергетиката ни. А по-важно е да се установят причините и да се предприемат мерки за излизане от тежкото състояние.

Тръгнем ли от 2000-а година, ние отиваме в съвсем друга посока. Ние трябва да се занимаваме с ревизии на всички договори, които са подписани от 2000-а година до този момент. А да бъркаш във всеки един търговски договор е много сложна материя и, не че не можем да я направим, обаче не мисля, че носи нещо на обществото, каза още Кирил Цочев./bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *