Отменено е бедственото положение в Карлово – www.359news.bg

Отменено е бедственото положение в Карлово

бедствено положение в Карлово / БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ
Отменено е бедственото положение в община Карлово, съобщи БТА.

По думите на зам.-кмета Стойо Карагенски има нанесени значителни материални щети. Назначени са комисии и екипи, които незабавно за започнали работа по описване на щетите и възстановяване на последствията от бедствието.
„Три комисии правят оценка на щетите в града, граждани продължават да подават сигнали за повреди в техните имоти. Назначени са работни групи, които отстраняват паднали дървета и клони по улиците, работи се по възстановяване на падналото знаково стопанство, тъй като много от пътните знаци са на земята, работи се и по повредите на уличното осветление, в действие е и допълнителна техника за извозване при почистването на улиците и тротоарите“, поясни Карагенски.

Още вчера е извършено разпределение на строителни фирми, които да отстраняват и възстановяват щетите в местата с най-тежки поражения – болницата и училището в Карлово, както и в здравната служба в село Васил Левски.

Карагенски добави още, че след приключване на работа по отстраняване последствията от ураганният вятър, общината ще подаде документи в Междуведомствена комисия по бедствия и аварии за финансиране, тъй като със собствения си бюджет община Карлово не може да се справи с големите поражения./Dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *