Парламентът равнис по Бареков – www.359news.bg

Парламентът равнис по Бареков

БСП и Атака се решиха да направят поисканата от лидера на ББЦ комисия за Плевнелиев

Парламентът се реши най-накрая да направи поисканата от Николай Бареков анкетна комисия за разследване на президента. БСП и Атака внесоха искане за създаване й с цел да се проверят обстоятелствата около тайната среща на Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена преди около месец.

В проекта за решение за формирането на новата комисия депутатите са разширили обхвата на исканото проучване. Те са записали, че предлагат тя да изясни всички факти около дейността на ЕРП-та у нас, както и нерегламентираните контакти на дружествата с представители на държавата и свързани с политически партии лица.
Новината за внесеното проекторешение обявиха депутатите от Атака. Те настояха ръководството на парламента да насрочи създаване на комисията „Плевнелиев“ за първия ден след почивката за празниците.

Лидерът на ББЦ Николай Бареков, заместниците му Росен Петров и Ангел Славчев, както и двамата депутати Румен Йончев и Светлин Танчев, подкрепящи формацията, поискаха на 4-и март две анкетни комисии да проверят как е избран Плевнелиев за президент и какви са връзките му в бизнеса. Бареков призова партиите в парламента да го подкрепят и да формират временна комисия. Тогава получи официални уверения от Волен Сидеров, ДПС и частично БСП, че ще го подкрепят. Почти месец по-късно БСП и Атака го направиха само в частта за връзките на Плевнелиев и други лица от властта с ЕРП-тата, но внасяйки искането от свое име.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *