Пет министерства слагат началото на новия програмен период по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. – www.359news.bg

Пет министерства слагат началото на новия програмен период по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г.

На 23 май в София в присъствието на заместник министър-председателя Томислав Дончев и държавния секретар на Кралство Норвегия Ингвилд Стуб ще бъдат подписани споразумения за четири програми от новия програмен период на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. Споразуменията са за програмите, управлявани от министерствата на културата, на вътрешните работи, на образованието и на правосъдието. В началото на месец май стартира и програмата към министерството на околната среда и водите.
С подписването на споразуменията на практика се поставя началото на новия програмен период за български проекти, финансирани по двата механизма. Четирите програми, които стартират на 23 май, са с общ бюджет над 113,5 млн. евро и ще финансират проекти в приоритетните сектори правосъдие, вътрешни работи, култура и местно развитие, намаляване на бедносттa.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *