Подготвят доклад до МОН за инцидента в хижата на Бузлуджа – www.359news.bg

Подготвят доклад до МОН за инцидента в хижата на Бузлуджа

Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието във Варна Венцеслава Генова разговаря с двамата учители, придружавали 39-имата ученици от СОУ ”Васил Левски” в община Девня, във връзка с инцидента в хижата на Бузлуджа. Ще бъде изготвено официално становище днес следобед и ще бъде изпратен доклад до Министерството на образованието.

Противоречива е информацията по повод случилото се в хижата, която дават учителката по география Гергана Георгиева и обвинения в насилие срещу ученици учител по история Венелин Янлъзов.

Янлъзов твърди, че не е пил и не е ударил нито един ученик, просто ги е побутнал, за да се върнат в стаите си:

Разкрещях се, защото доста чрезвичайно беше всичко това, да ни събудят в този вид. Сега разбирам каква е била идеята. За тях това е била забава, може би.

На въпрос дали е ритал или блъскал учениците Янлъзов отговори:
Побутвах ги отзад да бягат нагоре, защото им се скарах: „Марш по стаите“. Хукнах след тях, но те бързо избягаха.

Според учителя учениците са се заключили в стаите, защото може да са се уплашили, тъй като са го виждали досега по-позитивен към тях.

Гергана Георгиева обаче, която е преживяла шок и още е на успокоителни, твърди, че е видяла колегата си в друга светлина и според нея той е пил:

Лъхаше на алкохол. Един двуметров човек….аз тръгнах да затварям вратата, когато му казах, че аз ще успокоя децата и нещата ще се приключат. Но той влезе след мен и в момента, в който се обърнах, това нещо, което видях пред себе си, това първо ме стресира. Едно бяло лице, пребледнял, просто не искам да си спомням. Виждам как в него нахлува някакъв друг човек.

И двамата учители ще дадат писмени свидетелства за случилото се, които ще бъдат приложени към доклада на началника на Регионалния инспекторат./БГНЕС,bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *