Политиците от „България без цензура“ няма да участват в публицистичните предавания на Нова телевизия – www.359news.bg

Политиците от „България без цензура“ няма да участват в публицистичните предавания на Нова телевизия

Отговор до продуцентите и водещия на предаването „Дикoff“

Благодарим на г-н Диков и на неговите продуценти за поканата в предаването „Дикoff“, но сме принудени да откажем участията си във всички предавания на Нова телевизия предвид очевидния конфликт на интереси, в който участва ръководството на телевизията. Напомняме, че преди няколко дни Николай Бареков внесе сигнал до главния прокурор за съмнения за пране на пари срещу собствениците на Нова Телевизия и бившия премиер г-н Бойко Борисов, и кръгове, свързани с него.
Нямаме нищо против личните качества на журналистите в Нова телевизия и уважаваме техния професионализъм. Припомняме, че Николай Бареков взе участие в множество предавания на редица неудобни журналисти, които се изявяват в Нова телевизия и беше подложен на кръстосан огън, включващ всевъзможни битовизми и нападки, които винаги са били спестявани на представители на ГЕРБ. С това показахме нашата съпричастност към свободата на словото, дори когато задаващият въпросите е очевидно необективен. Паралелно с това Нова телевизия излъчи десетки предавания, в които главната тема бе Николай Бареков, но нито веднъж не потърси неговата гледна точка.

Колеги, желаем ви успех и вярваме, че и без присъствието на представителите на „България без цензура“ качеството на вашите предавания няма да пострада драстично. Първо, Нова телевизия е длъжна да отговори на всички въпроси, които българското общество поставя за връзката на нейното ръководство с Бойко Борисов. С днешна дата репутацията на телевизията като медия е силно разклатена и широки слоеве на българското население не приемат поръчките, които всекидневно се леят от екрана.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *