Пореден сигнал за насилие над дете в детска градина – www.359news.bg

Пореден сигнал за насилие над дете в детска градина

детска градина / ThinkStock/Getty Images
Майка от Стара Загора се оплака в социалните мрежи, че детето й е удряно в детската градина. Във Фейсбук жената публикува и снимки, на които ясно виждат следи от насилие върху лицето на 7-годишното момче. Детето е разказало, че е бито от госпожата в групата, тъй като не е слушало докато са били на двора. Екипи на Община Стара Загора посетиха детската градина, за да проверят случая.

Майката разказва, че момченцето е затворено в стая и е удряно е по цялото тяло. Директорът на детската градина Мариана Кутина отрече над детето да е извършвано насилие:
„Учителката разказа, че детето е проявило своенравие. Започнало е да бяга в двора на детската градина, тя е направила опит да извика детето – то не се е отзовало. Все пак с помощта на помощник-възпитателката децата са събрани и са прибрани в детската градина. Тъй като това става в момента, в който децата е трябвало да се прибират за обяд, за да поговори насаме с детето, тя е решила да отидат в тази стая за да го успокои.„, обясни директорката.

В детската градина има и деца със специфични потребности, разказа заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова:

„Градината е ориентирана за деца със специални образователни потребности. Във въпросната група 4-та има едно дете с аутизъм. Много тежка е ситуацията за провеждане на какъвто и да е образователен, възпитателен и най-вече за опазване на живота и здравето на децата.“, поясни Сотирова. Тя допълни още, че учителката е извикана за изясняване на обстоятелствата и че в разказа й има извиняващи обстоятелства. Бащата на 7-годишното момче е извън страната. Заместник-кметът обясни, че са отправяли предложение към майката детето да посети психолог, защото било с по-неовладяно поведение, но тя отказала.

Продължава работата по изясняване на случая, не е ясно дали майката ще подаде жалба в полицията./dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *