Пореден случай на насилие над екип на „Спешна помощ” – www.359news.bg

Пореден случай на насилие над екип на „Спешна помощ”

Пореден случай на насилие над екип на „Спешна помощ” в Перник.

В нощта на Великден на 30 април срещу 1 май, в спешния център е получен сигнал за припаднала жена. Екипът потегля веднага към адреса, но на място попада на трима мъже, които нападат линейката.

„Единият мъж започна да вика, да заплашва, отвори вратата на линейката и се опита да направи нещо на шофьора. После хвана огледалото и го счупи, удряше колата и отпред”, разказва д-р Борис Кръстев, който е бил дежурен по време на случката.

По думите му мъжът е бил много агресивен, но едва ли е действал под влиянието на алкохол.

Инцидентът е станал на ул. „Захари Зограф” в квартал Калкас. Според източници на bTV провинилият се е Здравко Здравков. Съседът му Кирил Иванов почти става свидетел на инцидента от прозореца си.

„Станах да погледна и видях, че е линейка. Тя намали, но продължи. След известно време спря. Обаче не съм кошарвски свидетел, не ми е работа да гледам. И си легнах. След малко се чу чупене, тропане”, спомня си той. Когато излиза на пътя на мястото вече има и полиция.
„Пострадали нямаше, защото шофьорът на линейката каза, че веднага след като започнали да чупят линейката, той е тръгнал и са избягали. Огледалото страничното от шофьорската страна беше обърнато наобратно и стъклото го нямаше”, пояснява Иванов.

Линейка

Здравко Здравков е бил задържан за 24 часа в районното управление, но след това е освободен, тъй като не е криминално проявен. Не е дал обяснение за действията си. Извършени са и тесктове за алкохол и наркотици, но резултатите все още не са готови.

По случая се води досъдебно производство. До тогава Здравко Здравков остава на свобода.

По думите на медици сигналът е подаден за удоволствие, за да се тормози екипа на „Спешна помощ“.

„Не могат съвсем да се отсяват сигналите, защото трябва да реагираме бързо”, казва д-р Кръстев. „Ние ако не работим, кой ще работи? Ние работим и се стараем, но винаги има опасност за екипа”, допълва той./бТВ
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *