Порошенко: Русия има 9 хиляди военни на украинска територия – www.359news.bg

Порошенко: Русия има 9 хиляди военни на украинска територия

Русия има 9 хиляди военни на украинска територия, заяви в изявление на Световния икономически форум в Давос украинският президент Петро Порошенко. По думите му, военните са придружени от тежко въоръжение като танкове и артилерия. Президентът призова Русия да се придържа към мирния план от Минск и да сътрудничи за затварянето на границата между страните и изтеглянето на войниците.

Обещавам ви, че ситуацията в Украйна ще бъде напълно ясна и стабилна, ако Русия изпълни точка четвърта от плана от Минск – да затвори границата и да изтегли всички чужди войски от украинска територия. Сега данните на нашето разузнаване, потвърдени от независими източници, сочат, че имаме над 9 хиляди руски войници на наша територия, плюс повече от 500 танка, тежка артилерия и БТР-и. Ако това не е агресия, тогава какво е?
Според украинския държавен глава през 2017 година Киев ще успее да прекъсне напълно зависимостта си от руското синьо гориво, като ще разчита и на добив на шистов газ.

Петро Порошенко каза още, че в края на януари Украйна може да получи нова амбициозна програма за сътрудничество с Международния валутен фонд, който остава главен финансов партньор за Киев./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *