Предстоящите избори ще определят посоката на развитие на Европа – www.359news.bg

Предстоящите избори ще определят посоката на развитие на Европа

Дипломатическият институт към министъра на външните работи отбеляза Деня на Европа с музикално събитие под наслов „Гласувам, защото се интересувам!“. На събитието присъстваха министърът на външните работи Кристиан Вигенин, директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова и представители на партньорите на кампанията oт Информационното бюро на Европейския парламент и Rock the Vote България.

„Предстоящите избори не само ще решат кой ще представлява България в Европeйския парламент, но и ще определят  посоката на развитие на цяла Европа“, каза министър Вигенин. Той изрази надежда, че кампанията ще допринесе за това младите хора да знаят повече за ЕС и какво Съюзът дава на България. Нашата цел е да предизвикаме техния интерес и те наистина да вземат участие в изборите на 25 май, отбеляза Вигенин.
Събитието е част от кампанията „Гласувам, защото се интересувам!“, чиято цел е да стимулира участието на младите хора в  изборите  за Европейски парламент на 25 май тази година. На празника в градинката пред Кристал участваха певицата Поли Генова, група LaTIDa, както и танцьорите от FullFance и uMove.

http://www.mfa.bg/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *