Прекратено за днес е издирването на изчезналия самолет на „Еър Ейша“ – www.359news.bg

Прекратено за днес е издирването на изчезналия самолет на „Еър Ейша“

Издирването на самолета на авиокомпанията „Еър Ейша“ отново беше прекратено заради настъпването на нощта. Утре претърсваният район ще бъде разширен. Кораби в Яванско море обаче продължават издирването на евентуални отломки. Самолетът със 162 души на борда изгуби връзка вчера в района на остров Борнео 42 минути след началото на полета.

30 кораба и петнадесет самолета претърсваха днес района на остров Белитунг. Там беше забелязан петролен разлив, но не се установи дали е от изчезналия самолет.

Изпълнителният директор на компанията Тони Фернандес заяви, че е „съсипан“ от случилото се:

Напълно съкрушени сме от случилото се. Не можем да повярваме. Но не знаем какво точно е станало, така че ще чакаме заключенията на разследващите. Основният ни приоритет сега са роднините и близките на пътниците.
Основната версия на индонезийските власти е, че машината се е разбила в морето. Заключението е въз основа на последните координати на машината преди връзката с нея да изчезне.

В същото време роднини на пътниците на злополучния полет не губят надежда, че близките им са оцелели:

Полетът е само от Сурабая до Сингапур. Не е изчезнал над Индийския океан. Би трябвало по-лесно да го намерят. Все още имаме надежда, не можем да я губим.

Авиокомпанията няма предишни инциденти с нейни самолети, изчезналата машина е летяла само от шест години. Пилотът също е бил опитен, затова основната версия за инцидента остава лошото време./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *