Превозвачи се събират на мирен протест днес на Кулата – www.359news.bg

Превозвачи се събират на мирен протест днес на Кулата

Днес ще има мирен протест на Кулата / Снимка: Дарик, архив
1
Българските транспортни работници излизат на мирен протест на ГКПП Кулата.

Днес в 10.00 ч. повече от 200 превозвачи ще се съберат на граничния пункт, за да поискат облекчен трафик през българо-гръцката граница. Шофьорите се оплакват от ежедневни километрични опашки. Според тях спешно трябва да се оптимизира работата на граничните и митническите власти.
Под техен натиск преди дни бе разкрито трето трасе с кантар за тежкотоварните автомобили, но според транспортните работници това е частично решение на проблема. Те настояват за трайни мерки, които ще облекчат преминаването през пункта.

„Очакваме днес на място да пристигнат представители на отговорните институции, с които да постигнем решение на проблема. Ако няма диалог и разбиране от държавата, напълно възможно е да преминем към блокада на границата“, предупреди Александър Стамболийски, зам.-председател на Съюза на българските транспортни работници.

Днес на Кулата за разговор с протестиращите ще пристигне областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. По негови думи на място ще бъдат и представители на Гранична полиция и Агенция „Митници“./Дарик
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *