“ПРИМИТЕ НА ОПЕРАТА” – 29 МАРТ, ЗАЛА 1, НДК – www.359news.bg

“ПРИМИТЕ НА ОПЕРАТА” – 29 МАРТ, ЗАЛА 1, НДК

“Примите на операта” събира на голямата сцена на НДК четири крайно различни, но изключително красиви женски оперни гласове.
Звездите от Ла Скала – Габриела Мориджи и Алиса Зиновеева ще споделят сцената с българските прими Мария Цветкова и Цветелина Малджанска, за да представят любими теми от света на операта на композиторите Верди, Чайковски, Пучини, Бизе, Калман, Лехар, Белини и Гуно. Акомпанира симфоничния оркестър на Държавна опера Русе, с диригент Найден Тодоров. Специален гост на събитието е прима-балерината Весела Василева.
“Примите на операта” не е просто концерт, а събитие, истински празник за любителите на класическата музика!

Gabriella Morigi

Габриела Мориджи
Родена е в Торино, дебютира във „Вестникът“ на Росини и още тогава изненадва с невероятните си вокални умения. Изпълненията й са звучали на големи сцени като Ла Скала в Милано, Сан Карло в Неапол, Гранд-опера в Париж и др. Известна е с уникалните си сценичните интерпретации, които представя с магнетична страст и чувственост.

Alisa-Zinovjeva
Алиса Зиновиева
Родена в Латвия, завършва музикалния колеж „Дж. Мединс” в Рига, учи в Римската консерватория „Санта Чечилия”. Специализира в Академията на Миланската Скала. Там партнира на Пласидо Доминго в спектаклите на оперите „Двамата Фоскари” и „Симон Боканегра”.
Maria Tsvetkova
Мария Цветкова
Носителка на Кристална лира за изпълнението й в “Катерина Измайлова”. Едно от най-нежните и чувствени български сопрано, участвала е в десетки международни проекти с гастроли в Италия, Франция, Холандия, Белгия, Германия, Австрия, Швейцария, Испания, Португалия, САЩ. Превърна се в любимка на публиката с изпълненията си в “Кармен” и “Турандот” на сцената на НДК.

Zv_Maldzhanska
Цветелина Малджанска
През 1995 г. дебютира на сцените на Софийската и Варненската опера в ролята на Лучия от едноименната опера от Доницети. През 2001 г. Пласидо Доминго я кани да пее в Лос Анджелис, Избрана е от Хосе Карерас и Андреа Бочели за концертите им в София. Гласовите възможности на Цветелина, заедно с вродената й артистичност и харизма са причината да гастролира на най-големите световни сцена.

Весела Василева – специален гост
Миниатюрна, нежна, в същото време притежаваща техника, на която биха могли да завидят много световни прими. Весела е балерина, която притежава неподправена лиричност и със соловите си изпълнения ще придаде допълнителна атмосфера и магнетичност на събитието.

Билетите за “Примите на операта” вече са в продажба, на цени от 20 до 70 лв. Налични са в мрежите на Eventim и Ticketportal.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *