„Програмата на ГЕРБ предвижда целеви инвестиции за Видин и целия Северозападен регион в размер на 1 милиард годишно“. Това заяви във Видин Ивайло Московски, водач на листата на ГЕРБ в 5 МИР. Той допълни, че в района ще започне реализацията на пътни и жп инфраструктурни проекти и ще продължи изпълнението на всички оперативни програми, които бяха спрени. „Ние продължаваме по пътя на европейско развитие на България и ще използваме всички инструменти, които той ни позволява, в интерес на град Видин и неговите граждани”, допълни Ивайло Московски. „Време е да направим истинска крачка към стабилна България. Ние създадохме една програма, която не обещава чудеса, тя обещава, че, ако заедно обединим усилията си, ако всички се трудим повече, ще постигнем мечтите си“, заяви пред жителите на Видин Московски и припомни, че в мандата на кабинета „Борисов“ се доведени до край изцяло провалени проекти. „В програмата на ГЕРБ основен приоритет е пътят Видин – Монтана, привличането на мащабни инвестиции в региона, които да дадат възможност за работа на хората“, допълни Московски. „Днес сме изправени отново пред избори, защото лявото управление се провали в България, както и във Видин“, каза вторият в листата от ГЕРБ Владимир Тошев. Той посочи, че за да бъдат реализирани проектите в областта на здравеопазването, доизграждането на културните и историческите обекти като „ Баба Вида“ и Синагогата, е необходимо отново хората на Видинска област да подкрепят ГЕРБ. „Затова гласувайте с номер 9 в бюлетината“, призова Тошев. По-рано през деня водачът на листата Ивайло Московски и останалите кандидат-депутати от ГЕРБ-Видин разговаряха на площада с гражданите и се срещнаха с хора на едно от най-оживените места в града- общинския пазар. – www.359news.bg

„Програмата на ГЕРБ предвижда целеви инвестиции за Видин и целия Северозападен регион в размер на 1 милиард годишно“. Това заяви във Видин Ивайло Московски, водач на листата на ГЕРБ в 5 МИР. Той допълни, че в района ще започне реализацията на пътни и жп инфраструктурни проекти и ще продължи изпълнението на всички оперативни програми, които бяха спрени. „Ние продължаваме по пътя на европейско развитие на България и ще използваме всички инструменти, които той ни позволява, в интерес на град Видин и неговите граждани”, допълни Ивайло Московски. „Време е да направим истинска крачка към стабилна България. Ние създадохме една програма, която не обещава чудеса, тя обещава, че, ако заедно обединим усилията си, ако всички се трудим повече, ще постигнем мечтите си“, заяви пред жителите на Видин Московски и припомни, че в мандата на кабинета „Борисов“ се доведени до край изцяло провалени проекти. „В програмата на ГЕРБ основен приоритет е пътят Видин – Монтана, привличането на мащабни инвестиции в региона, които да дадат възможност за работа на хората“, допълни Московски. „Днес сме изправени отново пред избори, защото лявото управление се провали в България, както и във Видин“, каза вторият в листата от ГЕРБ Владимир Тошев. Той посочи, че за да бъдат реализирани проектите в областта на здравеопазването, доизграждането на културните и историческите обекти като „ Баба Вида“ и Синагогата, е необходимо отново хората на Видинска област да подкрепят ГЕРБ. „Затова гласувайте с номер 9 в бюлетината“, призова Тошев. По-рано през деня водачът на листата Ивайло Московски и останалите кандидат-депутати от ГЕРБ-Видин разговаряха на площада с гражданите и се срещнаха с хора на едно от най-оживените места в града- общинския пазар.

За разлика от България в ЕС и Съединените щати университетите имат право да продават лицензите върху своите интелектуални продукти и това им носи доста сериозни доходи. Въщност в обединена Европа, единствено у нас не е разрешено на висшите училища да продават своята продукция и това е въпрос, чието решение се отлага близо десетилетие. Това заяви по време на пресконференция водачът на листата на Коалиция АБВ за 23 МИР – София град и 16 МИР – Пловдив град и почетен ректор на УНСС проф. Борислав Борисов. „Вместо държавата да казва „нямам пари за висшето образование“, да остави висшето образование само да си спечели парите, със своята научна продукция, с предмета на своята дейност“, посочи той.
В отговор на журналистически въпрос проф. Борислав Борисов коментира и твърденията  за влошено взаимодействие между системите на висшето образование и бизнеса. Според него тезата, че университетите са далеч от интересите на работодателите, не лежи на реални основания, тъй като едва около 7 процента от бизнеса у нас принадлежи към средния и едрия сектор, където има действителна нужда от множество специалисти с висше образование. „Висшисти има там, където има разделение на труда. Един се занимава с маркетинг, друг със счетоводство, трети с  управление . Българският бизнес в момента не е в състояние да предяви изисквания към висшето образование – нито да поеме кадрите на висшето образование“ , заяви проф. Бориосов.

Икономистът коментира и информацията за това, че открития преди няколко години университет в Перник е в изключително лошо финансово състояние. „Мисля, че тази атака към Пернишкия университет до голяма степен е резултат от факта, че кметът на Перник е Росица Янакиева, която е член на ръководството на АБВ, а вие сами ще се сетите от кого идва атаката”, посочи  проф. Борислав Борисов.
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *