Проверяват в детайли телефона и компютъра на детето, което се самоуби в Стрелча – www.359news.bg

Проверяват в детайли телефона и компютъра на детето, което се самоуби в Стрелча

/ ThinkStock/Getty Images
Още вчера стана ясно, че 11-годишното момче от Стрелча, което се простреля със законната ловна пушка на баща си, се е самоубило. Доказват го две видеопослания, записани на телефона му, с обръщение към родителите, съобщи в Пазарджик говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова. Тя категорично отказа да коментира съдържанието.

„Още и почернените родители не знаят, а не е редно да научават от медиите„, мотивира се Арнаудова.
Експерти от специализирания отдел за киберпрестъпност на ГДБОП продължават да анализират съдържанието на телефона и лаптопа на тийнейджъра, проверяват в какви сайтове е влизал, с кого е контактувал в социалните мрежи.

По разследването са назначени голям брой експертизи – съдебно-медицинска, балистична, химическа, дактилоскопна. Най-важна е комплексна психологическа експертиза, която е възложена на четирима психолози от Националния институт по криминалистика и криминология към МВР.

Двама прокурори от Специализирания отдел от Върховната касационна прокуратура са командировани със заповед на Сотир Цацаров в Стрелча. Заедно с психолозите, служителите на МВР и прокуратурата в Панагюрище те са направили допълнителен анализ на доказателствения материал и са подготвили план за разследване оттук нататък./dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *