Р. Коларова: Малките партии си показаха магариите за ИК и унижиха президента – www.359news.bg

Р. Коларова: Малките партии си показаха магариите за ИК и унижиха президента

Румяна Коларова

”В парламента се показаха едни малки партии, които в тази критична за обществото ситуация, ако сега не си покажат магарията, няма кога. Това заяви по bTV Румяна Коларова, съветник на президента Росен Плевнелиев по повод вчерашните дебати в Народното събрание.
„Безсмислието в парламента е на лице, защо унижават президента, който се опитва да защити Конституцията“, пита тя. „Този Изборен кодекс има силен аргумент, че имало изборни нарушения. Какво означава това?! Целият български народ видя, че има изборни нарушения в Бобов дол. Това означава ли, че трябва да лишим хората в Бобов дол от възможността да упражняват права, защото там има един собственик, който по някакъв начин контролира вота? Всички демокрации са минали през подобен етап и никъде демокрацията не е решавала проблемите с честността на избора чрез ограничаване на избирателните права. Навсякъде ги е решавала чрез разширяване”, коментира Коларова.

 
Според нея, поведението на Патриотичния фронт не би трябвало да вдъхва доверие на никого и е един вид извиване на ръце. „Това е стратегия, която в момента се реализира чрез извиване на ръце, но утре може да се реализира чрез нож в гърба. Това не е коректен коалиционен партньор”, посочи експертът.

 

Според нея, целта на ПФ е колкото се може по-малко хора да гласуват, твърдото ядро, защото в рамките на твърдото ядро радикални малки партии имат много по-голям шанс за успех.

 

Относно предсрочните избори, нямам коментар, това е решение на парламента, но Плевнелиев категорично заяви, че не му се съставя служебен кабинет./http://frognews.bg/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *