Радан Кънев: Правителство ще има, когато има мнозинство в парламента – www.359news.bg

Радан Кънев: Правителство ще има, когато има мнозинство в парламента

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Къневзаяви на влизане в Народното събрание, че правителство ще има, когато има мнозинство в парламента. Това е причината разговорите да продължат и днес и утре. Кънев заяви това в отговор на позицията на Патриотичния фронт от снощи, че няма да подкрепи програмната декларация на ГЕРБ и Реформаторския блок във вида, в който е към този момент.

Очевидно има нужда от нови разговори. Вчера мисля, че бях много ясен, че най-трудната задача за всеки парламент – сформирането на мнозинство, предстои. Вчера имаше много шумни думи и ентусиазъм, силни реакции, които не бяха навременни. Аз мисля, че с госпожа Бъчварова се опитахме да успокоим тези страсти. Правителство ще има, когато има мнозинство в парламента, така, че днес и утре имаме много работа. Аз видях някои от бележките на Патриотичния фронт. Не виждам нищо проблемно в тях. Няма това, от което мнозина се притесняват, някакъв краен национализъм, националшовинизъм. Нищо такова не виждам, а конкретни мерки, които могат да се обсъждат, каза Радан Кънев.

Той отказа да коментира предложените министерски постове, но подчерта, че с ведомствата, които поемат, от Реформаторския блок ще покажат, че имат експертизата да направят необходимите промени:
Не коментирам имена, нито вчера, нито днес, защото естествено, че срещу всяко име ще има реакция. И да не забравяме, че Конституцията дава право на премиера да посочи министри, а на нас, като депутати, да гласуваме или да не гласуваме.

На въпрос не е ли нож с две остриета това, че Реформаторският блок получава ли министерства, които са нереформирани, като здравното и правосъдното министерство, Радан Кънев отговори:

Ние никога не сме се крили от работата и от реформите. Ние сме искали нереформирани сектори, за да можем да покажем, че волята ни е сериозна./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *