Ръководството на БСП: Пленумът на истината се превърна в пленум на действието – www.359news.bg

Ръководството на БСП: Пленумът на истината се превърна в пленум на действието

Пленумът на БСП от пленум на „истината“ се е превърнал в пленум на действието, така го определи ръководството  след седемчасовото заседание на Националния съвет на партията. Основните резултати от него са рокадите в Изпълнителното бюро на БСП, с освобождаването на двама от секретарите на Бюрото – Кристиян Вигенин и Антон Кутев, и с назначаването на нов член – Стефан Стефанов от организацията на БСП във Велико Търново. Промените на върха лидерът Михаил Миков определи като засилване на колективното ръководство.

Михаил Миков благодари на Кристиян Вигенин и Антон Кутев за работата им и изрази надежда, че те ще продължат да работят със знанията и с опита си.

Аз много вярвам, че те са хора, които са свързани с БСП и ще продължат да работят, независимо на какви позиции. Това е част от засилване на колективното ръководство. За мен то е изключително важно.

Лидерът на социалистите  каза, че издигнатият нов член в Изпълнителното бюро – Стефан Стефанов е бил подкрепен единодушно и с ръкопляскания, като определи 33-годишния партиен кадър като много надежден и перспективен. Заместник-председателят на партията Янаки Стоилов призна, че се е водил тежък разговор около рокадите, особено заради исканата оставка на Драгомир Стойнев от някои партийци.

Това наистина беше тежка, откровена дискусия. Този пленум се превърна в голяма степен в очаквания, назоваван от някои пленум на истината, но и на действието.

Лидерът Михаил Миков допълни:

Много вярвам, че това ще затвори поводите, по които различни зложелатели на БСП се опитват постоянно да внушват раздор, да внушават междуличностни и котерийни борби вътре в партията.
Стойнев потвърди, че Миков не е е поискал неговата оставка и е трябвало да обясни работата си като енергиен министър в кабинета „Орешарски“

Аз, разбира се, трябваше да отговоря на поставените въпроси от предишния пленум. И понеже нападките бяха толкова остри, че дори и ГЕРБ не са си позволявали такива нападки, аз бях длъжен до отговоря.

От своя страна Янаки Стоилов каза:

БСП няма да отстъпва от поеманите ангажименти, заради обслужване на частни и корпоративни интереси.

Националният съвет на БСП е утвърдил  предизборната платформата „За хората и общините“ за предстоящия местен вот. Михаил Миков очерта желаната посока:

Връщане на доверие, което се изразява в повече гласове за нашите листи./bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *