Разбиха стъклото на кметския джип – www.359news.bg

Разбиха стъклото на кметския джип

 

Малко след 8,30 часа е забелязан мъж, който хвърлил камък по колата и се опитал да избяга. Задържан е от служители на общинска полиция.

Той е на 31 години от Пловдив. В момента се установява какви са мотивите му за хулиганската проява и дали има предишни криминални прояви, съобщиха за Радио Пловдив от полицията.

Джипът е откаран на полицейски паркинг. Води се следствие.

Припомням, че преди 3 седмици бе запалена колата на съпругата на Иван Тотев – Деница, в техния дом на ул. „Богомил“. Извършителите все още не са разкрити.

Кметът Иван Тотев заяви, че вече е дал показания във II районно управление на полицията, провеждат се следствени действия.По случая вече работи Районна прокуратура – Пловдив.
Доколкото първоначално чувам, мъжът не е бил доволен от управлението на държавата, каза още кметът.

Областният управител Здравко Димитров каза, че инцидентът е неприятен, както и че това не е цивилизован начин за отношение между хората. Той очаква бързо органите да се произнесат за случая от тази сутрин.

Припомняме, че пловдивската полиция все още разследва палежа на колата на съпругата на кмета – Деница Тотева. Нейната кола беше запалена в нощта срещу 27 януари в двора на семейното им жилище.

Тогава кметът Тотев беше категоричен, че не е имал заплахи и не смята, че запаленото купе на колата на съпругата му е заплаха.

„Никой не се е опитвал да му влияе при вземането на управленски решения в Пловдив. Ако имаше заплахи или опит за въздействие, щях да подам сигнал където трябва“, посочи тогава Тотев./БНР
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *