РБ ще направи конкретни предложения за участници в МС – www.359news.bg

РБ ще направи конкретни предложения за участници в МС

Ще има конкретни предложения на Реформаторския блок (РБ) за участници в Министерския съвет. Това каза съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев след среща с Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от преговорния екип на ГЕРБ.

„Не е коректно към колегите от ГЕРБ да обявяваме публично, това винаги е предмет на преговори“, каза Кънев в отговор на въпрос в кои сфери ще настояват за министерства.

„Противно на публикациите в медиите, сме били скромни – не са нито осем, нито девет министерства , посочи той и допълни, че тези информации са несъстоятелни.

Кънев каза, че програмната декларация е почти готова, а в момента се правят финални редакции.

„Вчера след седемчасова работа колегите са свършили фантастична работа и огромна част от нещата са съгласувани“, посочи той.

Коалиционно споразумение ще се подпише, разбира се, след като уточним мнозинството, програмата и имената, отговори той на репортерско питане.
На въпрос за разменените песни между РБ и ФЕРБ във „Фейсбук“, Кънев коментира: „Аз много често пускам музика във „Фейсбук“ и обикновено е хеви метъл. На човек винаги настроението му определя музиката, която слуша“.

Румяна Бъчварова от ПП ГЕРБ посочи, че обсъждат конкретни детайли.

Бъчварова посочи, че няма да има изненади в структурата на Министерския съвет.

Тя потвърди, че са приели Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде разделено на три, както и закриване на Министерството на инвестиционното проектиране. Засега сме удовлетворени от темпа на работа, допълни тя.

Източник: БТА, БГНЕС, агенция „Фокус“
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *