Румен Петков – Ден 26: Правителството на Орешарски трябва да си плаща освен за извършените противообществени действия, но и за натрупаните финансови борчове – www.359news.bg

Румен Петков – Ден 26: Правителството на Орешарски трябва да си плаща освен за извършените противообществени действия, но и за натрупаните финансови борчове

Защо правителството на Пламен Орешарски бута вещите лица към фалит? Защо редица министерства, в това число и на вътрешните работи и на правосъдието, се превръщат в огромен длъжник – не заплащат софтуерни продукти, пощенски услуги и канцеларски материали, не заплащат на вещите лица? Това означава, че имаме отказ за изплащане на експертизи – финансови, съдебномедицински и инженерни.

Още през февруари някои от съдилищата са информирали, че са изчерпали годишния си бюджет. По този начин демотивираме експертите. И поради факта, че не се заплаща извършения труд, това ги оставя без доходи и правителството ги бута към корупция.
За първи път след 1990 година вещите лица не получават възнаграждения. След като премиерът е докарал нещата до там – правителството да задлъжнява, да не плаща за извършени услуги и за доставени продукти, да не плаща на вещите си лица, за какво говорим – за демотивация, деморализация и, в крайна сметка, липса на държавност. Това е резултатът от деветмесечното управление на Пламен Орешарски.

http://www.abv-alternativa.bg/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *