Русия удължи с една година ембаргото върху вноса на селскостопански продукти – www.359news.bg

Русия удължи с една година ембаргото върху вноса на селскостопански продукти

Руският президент Владимир Путин постанови удължаване с една година на ембаргото върху вноса на селскостопански продукти от Запада, съобщи Франс прес. Мярката е отговор на решението в понеделник на лидерите от ЕС да удължат санкциите срещу Русия до януари 2016 г.

Освен това руското Министерство на земеделието ще засили контрола, за да не допусне продукти от европейски страни, подкрепили санкциите срещу Москва, на руския пазар, заяви министърът на земеделието Александър Ткачев:
В никакъв случай няма да допуснем продукти от страните, които наложиха санкции на Русия, да попаднат по един или друг начин, чрез тайници, черни схеми или трети страни, на територията на Русия. Списъкът със забранени стоки едва ли ще се разширява, посочи още Ткачев.

На 7 август 2014-а Русия прие т. нар. „контрасанкции“, в отговор на органиченията, наложени от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия заради ролята на Москва в украинската криза. Руските власти забраниха за една година вноса от тези страни на плодове, зеленчуци, млечни и месни продукти./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *