Съдът постанови задържане под стража на обвинената за убийството на Александра – www.359news.bg

Съдът постанови задържане под стража на обвинената за убийството на Александра

Съдът постанови „задържане под стража“ за 18-годишната Ивалена Маринова, която заедно с приятеля си Красимир Тодоров, е обвинена за убийството на Александра от Провадия. 13-годишната Александра изчезна на 22 март, а тялото й беше открито в изоставена сграда в града.

 

Ивалена Маринова е обвинена в съучастие с приятеля си е участвала в грабежа и убийството на Александра. Помагачество е точната формулировка. Адвокатът на защитата се опита да докаже, че тя има постоянен адрес, живее при майка си във Варна и няма опасност да се укрие, освен това не е доказано, че тя е била на мястото на престъплението и е участвала в убийството. Заложила е златните накити наистина, но не знаела и не подозирала откъде са дошли те.
Съдът обаче прие, че съучастието в убийство, което изисква най-тежко наказание предполага оставане под стража, а също така тя няма постоянен адрес, през последните месеци е живяла в Провадия, но не може да се върне там, тъй като къщата на приятеля й Красимир е в един двор с къщата на убитото момиче.

Това, което Ивалена каза пред съда прозвуча също двусмислено: „Аз не мисля, че той го направи, не вярвах, че ще го направи. Искам само да не ме задържате“.

Предварителните данни от аутопсията показват, че момичето е било удушено.

700 лева е струвал животът на Александра Сивриева – за толкова са били заложени златните й накити. Нейни близки се събраха пред Окръжния съд в Провадия и настояват за доживотна присъда и на двамата обвинени. Мярката на Ивалена може да се обжалва на 26 април./bnt.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *