Съкращаването на администрацията няма да е толкова много, за да оправдае сливането на 9 болници – www.359news.bg

Съкращаването на администрацията няма да е толкова много, за да оправдае сливането на 9 болници

След като министърът на здравеопазването толкова лесно може да уволни един директор на болница като д-р Дечо Дечев на „Св. Иван Рилски“, то той може да го накара и да съкрати ненужната администрация. Но тя не е ненужна, а неефективна. Администрацията е такава заради изискванията на Здравната каса. Съкращението няма да е толкова много, че да може да оправдае създаването на нова структура, защото тя ще трябва да има своя администрация и нейните висши мениджъри няма да получават заплатата на един обикновен служител.

Това каза за „Хоризонт“ в предаването „Нещо повече“ бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов по повод идеята за сливане на 9 болници и създаването на Гражданско сдружение с цел свиване на администрацията:
Абсурд е да се мисли, че, ако в момента всичките болници имат по около 50 човека администрация, тя ще може да се съкрати драстично и да останат с по 10. Това няма как да стане. Който твърди обратното, говори популистки. Нямам нищо против, но се оказва, че няма да се пипат обществените поръчки и медицинската дейност и накрая се питаме какво точно ще се направи. Едно-две лечебни заведения имат подобна дейност, но повечето от тези 9 са много различни. За мен дефиницията на реформа е да се направи нещо хубаво./bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *