Съседска вражда вероятно е причината за кървавата драма в Калифорния (СНИМКИ) – www.359news.bg

Съседска вражда вероятно е причината за кървавата драма в Калифорния (СНИМКИ)

ThinkStock/Getty Images
Въоръжен мъж уби двама свой съседи, с които от дълго време бил в спор, а после откри безразборно огън и уби още двама души, преди да бъде застрелян от полицията, предаде Асошиейтед прес.

Трагедията, в която бяха ранени и 10 души, се разигра вчера вечерта в град Ранчо Техама Ризърв в Северна Калифорния. Нападателят стрелял на няколко места в града, в това число и в района на начално училище. Сред ранените има един ученик.

Преглед на изображението в Twitter

Tuesday’s rampage in Northern California is the fifth mass shooting in a month and a half: http://slate.me/2zCQBs7 

Драмата продължила 45 минути. Стрелецът се придвижвал с открадната кола и накрая бил засечен от полицията. При завързалата се престрелка нападателят бил ликвидиран. Помощник шерифът на окръг Техама, в която се намира Ранчо Техама Ризърв, Фил Джонсън каза, че нападателят е бил обвинен за нападение срещу един от убитите от него съседи.

Той не идентифицира стрелеца, но според медиите става дума за Кевин Нийл. Той от дълги години имал вражда със съседите си, които подозирал в производството на метамфетамини. През януари спорът се изродил във физическа саморазправа и тогава един от съседите заплашил Нийл с нож.

Преглед на изображението в TwitterDEVELOPING: At least 3 dead, including suspected gunman, after reported shootings at Rancho Tehama Elementary School in California, officials say http://cbsn.ws/2iW3e7p 

Нийл успял да вземе ножа и да намушка леко съседа. Той бил арестуван, повдигнати му били обвинения, а майка му похарчила 160 000 долара за гаранция и 10 000 долара за адвокати. След като бил пуснат под гаранция от ареста, Нийл получил забрана да се доближава до ранения от него съсед.

The gunman behind today’s shooting spree in California crashed his vehicle through the gate of an elementary school campus and shot at classrooms, a Tehama County official said. http://n.pr/2ms0vaD 

At Least 4 Victims Killed After Shooting At School, Other Locations In California

The shooter began at a residence and traveled to „multiple locations“ before shooting students at an elementary school in Tehama County, an assistant sheriff said. Officials say the shooter is dead.

npr.org

В понеделник той се обадил на майка си Ан, за да й се извини за парите, които тя трябвало да похарчи заради него. Той й казал, че тя е най-добрата майка на света. После обаче й споделил, че се чувства на ръба, че няма кой да му помогне и че всички се опитвали да го ликвидират.

 БТАКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *