Северна Корея отпразнува с фойерверки мощния ядрен опит (СНИМКИ) – www.359news.bg

Северна Корея отпразнува с фойерверки мощния ядрен опит (СНИМКИ)

/ БГНЕС
Северна Корея организира големи тържества в чест на учените, осъществили в неделя най-мощния ядрен опит в нейната история. Фойерверки озариха огромен митинг в Пхенян, предаде Франс прес.

Жителите на севернокорейската столица се струпаха в сряда по тротоарите, за да посрещнат с ръкопляскания изследователите, пристигащи с колона от автобуси. Хората от множеството размахваха розови и червени изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените, слезли на площад „Ким Ир-сен“.

Там се бяха събрали десетки хиляди. „Изразяваме най-дълбока почит към другаря Ким Чен-ун, върховния ръководител, донесъл на корейския народ най-голямото постижение в неговата история“, се четеше на един от плакатите. „Никой не може да спре нашия устрем към бъдещето“, гласеше друг.

Оратори, цитирани от агенция КЦТА, обясниха на митинга, че севернокорейската армия „ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, подобни на гангстери, с безмилостни превантивни удари, ако те накрая разпалят война заедно с ордите от предатели“.

 БТАКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *