СИНЬО ЕДИНСТВО иска вот на недоверие за външната сигурност – www.359news.bg

СИНЬО ЕДИНСТВО иска вот на недоверие за външната сигурност

Най-големият провал на правителството по отношение сигурността на България и ЕС е подписването на договора за Южен поток с Русия, без санкцията на ЕС и в нарушение на Трети енергиен пакет.

Това дава възможност на Русия да упражнява политически и икономически натиск върху България и подлага на изпитание европейската сигурност.
В същото време се правят опити от страна на партиите, които подкрепят правителството, да изпитат общественото мнение с искане за отмяна на решението на Народното събрание от 29 март 2012 г. за прекратяване на изграждането на АЕЦ „Белене“. Зад тези намерения отново прозират действия, несъобразени с общата европейска енергийна политика, общата външна политика и политиката по сигурност на Съюза.
СИНЬО ЕДИНСТВО настоява за оставка на правителството, но чрез ясно формулираната теза, за пробив в националната и европейска сигурност чрез Южен поток.Формулираният от ГЕРБ вот на недоверие в сферата на вътрешната сигурност е ялов. Мотивът, че с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС специалните служби биват подчинени на политическата конюнктура е закъснял с повече от половин година. Битовата престъпност е в постоянен растеж от началото на кризата през 2009г., а за повсеместната корупция в държавната и общинската администрация вината на ГЕРБ е солидарна с тази на БСП и ДПС. Това доведе до липсата на чужди инвестиции и създаде непредвидимост на бизнес средата дори в краткосрочен план. Тази корупция обаче беше силно толерирана по еднакъв начин от последните четири управления.
СИНЬО ЕДИНСТВО стои зад това, че несериозно формулирани и подготвени вотове на недоверие не застрашават кабинета на Орешарски, а само имитират дейност и показват политическото безсилие на парламентарната опозиция.
http://www.edinstvo.eu/Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *