Снежна буря връхлетя североизточните райони на САЩ – www.359news.bg

Снежна буря връхлетя североизточните райони на САЩ

Снежна буря връхлетя днес североизточните райони на САЩ. Наложи се да бъдат отменени полети, властите приканиха хората да си стоят по домовете, а държавните училища на различни места, сред които Ню Йорк, Бостън, Вирджиния и Филаделфия отмениха занятията, предаде Ройтерс.

© БТАНационалната метеорологична служба на САЩ издаде предупреждение за снежна буря за райони в осем щата, включително Ню Йорк, Пенсилвания, Ню Джърси и Кънектикът. Според прогнозите на синоптиците до утре сутринта ще се образува снежна покривка до 60 см, а температурите са с между 15 и 30 градуса под обичайните за това време на годината. Издадените предупреждения за лошо време са за райони по Източното крайбрежие на САЩ с общо население от около 50 милиона души.

Авиокомпаниите отмениха над 4000 полета преди бурята, сочат данните на сайта за следене на полети „Флайт ауеър“ (FlightAware.com). Планираното посещение на германския канцлер Ангела Меркел във Вашингтон беше отложено за петък също заради снежната буря. Централата на ООН няма да работи днес, а Нюйоркската фондова борса заяви, че ще остане отворена./БТА
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *