Социалната политика трябва да е приоритетно насочена към младите хора – www.359news.bg

Социалната политика трябва да е приоритетно насочена към младите хора

Росен Петров: Евровотът е тест за ББЦ

Социалната политика трябва да дава приоритет на младите хора. Това мнение изразиха пенсионери от Калипетрово, Силистренско по време на среща със зам.-председателя на „България без цензура“ Росен Петров. Според тях, само ако има адекватни мерки, които да убедят младите хора, че си струва да останат у нас, само тогава те биха останали в родината си.

Обезлюдяването е един от най-сериозните проблеми на българския Североизток и хората все по-осезателно чувстват ефекта от това. Все повече и повече млади хора напускат региона заради липсата на перспективи. Част от младите тръгват с идеята да се образоват в по-големите университетски центрова не страната, но после, заради липсата на адекватни условия и възможности за реализация в живота, не се завръщат.
Другият проблем, който те поставиха е в липсата на здравна служба. Сега те са принудени да търсят лекарска помощ в Силистра, но през зимата, често пътищата в региона остават блокирани цели седмици, което се превръща в сериозен проблем ако точно в този момент се нуждаят от лекар.

Пред тях зам.-председателят на ББЦ каза, че тези избори са важни за формацията, защото те са тест, с който тя трябва да се справи и да продължи напред. Само така тя ще може да направи и промените, за които се бори.

http://barekov.com/
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *