Спешният център без лекар – открит с обещание за медицинска помощ по всяко време – www.359news.bg

Спешният център без лекар – открит с обещание за медицинска помощ по всяко време

Протест с искане за нормална лекарска помощ блокира поликлиниката в столичния квартал „Ботунец” днес, след като вчера там почина 11-годишно момче. Близките твърдят, че завели малкия Йордан в спешния център, само за да разберат, че там има само една медицинска сестра, която не е в състояние да спаси живота на момчето. То починало, докато чакали линейка.

Тезата на „Спешна помощ” е, че филиалът не е предназначен за приемане на болни. Говорителят на структурата Катя Сунгарска запита в ефира на bTV защо близките не са отишли директно в поликлиниката, където има лекари.

В същото време, именно спешният център в „Ботунец” беше открит преди 6 години, с амбицията да помага на 2000 души и обещанието медицински екип да дежури постоянно. По това време на власт отново беше правителство на ГЕРБ, а здравен министър – Десислава Атанасова.
Снимка: bTV

През 2012 г. бяха открити още три центъра – в „Надежда”, „Студентски град” и „Люлин”. Проектът тогава струваше 10 000 лв.

Днес научихме, че лекар в спешния център в „Ботунец” всъщност има, но е в болнични. Хоспитализиран е с тежки наранявания при катастрофа./bTV
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *