Спомен за Иван Ласкин – www.359news.bg

Спомен за Иван Ласкин

На 48 години, на Богоявление приключи земният път на големия български актьор Иван Ласкин. На толкова ни напусна и неговият непрежалим приятел Чочо Попйораднов, който Ласкин често споменаваше. Въпреки че по думите му „няма загуба, ако някой е в сърцето ти“.

След себе си той остави две обични дъщери – Люба от Мирослава Гоговска, и София – от Александра Сърчаджиева, с която живееше и за която говореше с огромна любов. Казваше за себе си, че въобще не го интересува как ще го запомнят хората, а как ще го запомнят дъщерите му.

Роден е на 10 март 1970 г. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ през 1994 г. в класа на проф. Здравко Митков. Започнал е професионалната си театрална изява в театър „Сълза и смях“, а след това е играл в повечето софийски театри, както и на немалко театрални сцени в страната.

Обичан е и заради многото си роли в български игрални филми като „Васко да Гама от село Рупча“, „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци“, „Дунав мост“, „Магьосници“, „Колобър“, „Приятелите ме наричат Чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“. Участвал е и в европейски и американски продукции.
Извън актьорството любимото му занимание беше ловът. Обичаше и кулинарията. И природата. Сам споделяше и за проблемите си с алкохола, за които казваше, че се опитва да пребори. Имаше пиперлив и точен език. Умееше да се надсмива над глупостта, малодушието и посредствеността. А българската публика не беше безразлична към него.

Поклонението пред Иван Ласкин ще бъде утре, 8 януари, от 12.30 ч. в църквата Свети Седмочисленици.

www.nova.bg/ www.dariknews.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *