Студентската стипендия може да бъде увеличена до 150 лв. – www.359news.bg

Студентската стипендия може да бъде увеличена до 150 лв.

Министерството на образованието има разчети, според които студентската стипендия може да бъде увеличена от 120 до 150 лева за следващата учебна година. Разчетите ще бъдат предложени на финансовото министерство, обяви министърът на образованието и науката Тодор Танев пред парламентарната комисия за българите в чужбина:

Ние ще държим на тези 150 лв., разбира се. Аз мисля, че те са много малко, тези 150 лв. Другото, което ние предлагаме – евентуално, за да не става тази диференциация, за която толкова много ни говорят, между българи, българи и други българи, да имат някаква допълнителна графа за отдалеченост. Ще го предложим.
Пред „Хоризонт“ директорът на Дирекция „Висше образование“ Мария Фъртунова обясни, че предложението важи и за българските студенти от чужбина:

При българските граждани това се определя в различни групи – за доход и за успех, други групи, които са облагодетелствани, да речем инвалиди, майки, бременни и т.н. Така че, това са доста сложни разчети, които трябва и да минат също през финансовото министерство./bnr.bg,БГНЕС
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *