СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ НА МАСА В БЪЛГАРИЯ – 28-30 ОКТОМВРИ 2016 – www.359news.bg

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ НА МАСА В БЪЛГАРИЯ – 28-30 ОКТОМВРИ 2016

Roberto Sport Sofia International Series 2016

booklet_cover
Предстои провеждането на мащабно международно събитие по футбол на маса /джаги/ в България – Roberto Sport Sofia International Series 2016.
За втора поредна година Международната федерация по футбол на маса гласува Интернационалните серии на Роберто спорт да се проведат в София. Турнирът е с ранг на Световно първенство и е най-престижното състезание по джаги за този спортен сезон. То е част както от Официалния Спортен календар на Българската федерация по футбол на маса /БФФМ/, така и от този на Международната федерация по футбол на маса /ITSF/. Организатор и домакин на първенството е СК „Джагоарс” – най-големият клуб по джаги в страната.
За първи път ще се проведе Национално отборно състезание, ще се играят над 20 официални дисциплини по професионалните правила за игра на 30 броя от последния официален модел маси на Roberto Sport – Top Speed.
booklet_cover_back
Състезанието се очаква да събере над 200 състезатели от цял свят – Канада, Иран, Франция, Австрия, Словакия, Германия, Италия, Белгия, Словения, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция и др. – включително Топ състезатели от Международната ранглиста. Участие ще вземат и всички клубове в страната, републиканските шампиони и най-добрите играчи в България, някои от които заемат челни позиции в Официалната световна ранглиста /Екатерина Атанасова и Благовеста Герова и др./.

jago_medium
Международното събитие ще се проведе в София – зала „Универсиада” /ул. „Шипченски проход” 2/ в рамките на три дни – петък, събота и неделя, като стартира от 28.10.2016 в 10:00 часа с новите официални дисциплини „Speed ball” и „Classic”. В 17.30 ще се състои официална церемония по откриване на първенството и в 18:00 часа ще започнат отборните състезания. Те ще се играят във всяка една категория – мъже, жени, младежи и ветерани.
България и Австрия са единствените страни, които организират National Team Cup 2016 към календара на Световната Федерация за този сезон!

img_0213
В съботния ден ще се проведат състезания по единици във всички категории, както и състезания със смесени двойки. След 22 ч. ще има специално Players Party за всички участници в турнира. В неделя са дисциплините по двойки, следвани от церемония по награждаването и закриване на събитието. Ще бъдат раздадени много награди, очакват се и много изненади и специални гости!
Победителите в основните официални дисциплини ще спечелят правото да участват на Световното първенство по футбол на маса през април 2017 в Хамбург, Германия.
poster_sis2016
Ще има излъчване на ежедневни репортажи от Българските медии, както и livestreaming emission по време на целия турнир. Двубоите ще бъдат наблюдавани от голям брой зрители както в България, така и в цял свят.
Вход за зрители – свободен!

jagonew_medium
Заповядайте да се насладите на първенство от световен мащаб и професионалната игра на едни от най-добрите състезатели по джаги в света!
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *