Торта с театрални маски ще разреже Стоянка Мутафова в Берлин – www.359news.bg

Торта с театрални маски ще разреже Стоянка Мутафова в Берлин

“Честит рожден ден, скъпа Стояна”, ще изпеят тази вечер берлинските фенове на Стоянка Мутафова покрай торта, украсена с двете театрални маски – плачещата и смеещата се.

Прочутата актриса, която става на 94 години, винаги празнува рождения си ден на сцената. Този път решила да приеме предизвикателството на “Креатива” – организираторите на турнето ѝ в Брюксел, да зарадва немските ценители на таланта ѝ. Довечера ще се развихри като Госпожа Стихийно бедствие. Следва коктейл с изискан кетъринг в нейна чест с точно 70 специално поканени гости – интелектуалци, бизнесмени, театрали.

По този повод на министъра на културата Вежди Рашидов му се наложи да адресира до Берлин поздравителния си адрес и кошницата с цветя: “Благодаря от цялото си сърце за положителните емоции, с които дарявате поколения българи от театралната сцена и от екрана. Убеден съм, че както навремето публиката е повярвала, че тридесет и нещо годишно момиче е баба Гицка, така безусловно ще ви повярва и днес, ако ви се прииска да изиграете Жулиета. Защото истината е, че не само играете, а “играете, че и оттатък”, пише в поздравителния си адрес министърът.

Мутафова замина в 18,30 ч в понеделник за Берлин, придружена от дъщеря си Мария – Муки. Тя до последно събираше багажа. Следват още две представления в Мюнхен. Това се наложило, защото билетите се изчерпали светкавично, обясни организаторката Петя Романова, която благодари на българските си помощници в Германия за подкрепата в организацията. “Не е лесно, но тръгваме с голяма любов към нея, защото и ние, а най-вече публиката, я обичаме”, аргументира се тя. За крака на Стояна, която лошо го нарани на вратата на едно такси, Романова носи от САЩ специални лепенки и марли.
Накрая е спектакълът в Нюрнберг. Макар той да е студентски град, пак е имало голям интерес към Мутафова. След седмица воайаж из Германия и 4 пъти “стихийна” на сцената, Стояна се прибира у нас.

Честит рожден ден!

Източник: 24 часа
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *