Треньори по различни спортове ще преподават в прогимназиалния етап на обучение в третия час по физическо – www.359news.bg

Треньори по различни спортове ще преподават в прогимназиалния етап на обучение в третия час по физическо

Треньори по различни спортове ще преподават в прогимназиалния етап на обучение в третия час по физическо възпитание. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев на конференция за реформите в образованието.

С нововъведението в часовете по физическо ще са по-атрактивни и ще можем да се борим с агресията в училище и затлъстяването на учениците, каза министър Кралев:
Около 17 процента е свръхтеглото, около 8 процента е затлъстяването, а при най-малките дечица, от първи до четвърти клас, цифрите са още по големи. До момента часовете са били водени само от началната учителка. Ние ще настояваме единият час, третият, да бъде поет и от учител по физическо възпитание. Желанието ни е да влезе от тази година тази поправка.

Тепърва ще се решава как ще се заплаща на треньорите, които ще преподават. В между 800 и 1000 училища в страната няма физкултурни салони, каза министър Кралев./БГНЕС,bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *