Ципрас: Гърция е готова за компромис, споразумение може да бъде постигнато още днес – www.359news.bg

Ципрас: Гърция е готова за компромис, споразумение може да бъде постигнато още днес

Гърция е готова за компромис, заяви премиерът Алексис Ципрас. При пристигането си в Брюксел той заяви още, че споразумение с кредиторите може да бъде постигнато днес, ако „всички поискат това“.
Ние дължим това на народите на Европа, които искат Европа да бъде обединена, а не разделена,посочи Ципрас.Сделката „пари срещу реформи“, която трябва да остави Гърция в еврозоната е отговорност и на двете страни. Това е казал гръцкият премиер Алексис Ципрас в телефонен разговор с американския министър на финансите Джак Лю, предаде Ройтерс, като цитира гръцки правителствен източник. За да бъде споразумението приложимо, то принципно трябва да уважава гръцкия народ и да отчита какво е изтърпял той през последните пет години„, е заявил Ципрас на Лю.
Германия и още няколко държави от еврозоната остават скептични, че лявото гръцко правителство ще изпълни обещанията си за реформи, които предвиждат увеличаване на данъците, приватизация и намаляване на пенсиите, отбелязва агенция Ройтерс. /БГНЕС,bnr.bgКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *