Ученик е с опасност за живота след побой пред дискотека в Бургас – www.359news.bg

Ученик е с опасност за живота след побой пред дискотека в Бургас

/ ThinkStock/Getty Images

17-годишен ученик е с опасност за живота, след нанесен му побой пред дискотека в Бургас. Издирва се нападателят – 21-годишен мъж от София.

Инцидентът с ученика от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас е станал преди няколко дни и около това не се знаят повече подробности, но по данни на лекуващи лекари състоянието на пострадалия днес рязко се е влошило.

Бил е приет е с травми по лицето, фрактура на челюстта и носа, каза началникът на отделението по „Уши, нос, гърло“ в УМБАЛ-Бургас д-р Даниел Петков.

Той е бил опериран по спешност след получени сериозни травми в областта на лицето, съобщи пред „Дарик“ д-р Петков, който е ръководил операцията заедно с шефа на отделението по „Реанимация“ д-р Асен Григоров.

„Интервенцията продължи повече от два часа. Пациентът беше приет със сериозни счупвания на лицевите кости и засягане на големи кръвоносни съдове. Беше загубил много кръв. Наложи се спешно кръвопреливане. Кръвната група на момчето е рядка. Наложи се д-р Матеева от Стара Загора да ни прати кръв, защото състоянието му започна да се влошава, въпреки преливанията, които му направихме тук“, допълни Петков.
Пациентът е в реанимация и има опасност за живота му, добавиха от болницата.

Момчето има нужда от преливане на кръв (нулева отрицателна). Отделението по Трансфузионна хематология днес и утре ще работи с удължено работно време до 18:00 ч. Причината е, че е започнала акция по кръводаряване за пострадалия.

Извършителят на побоя е установен, но все още се издирва. Това е Радостин Нгуен на 21 години от София. Той е нападнал пред дискотеката с юмруци 18-годишния Илия Стоянов. След инцидента нападателят хукнал в неизвестна посока.

В Първо Районно управление – Бургас е образувано досъдебно производство.

Събраните по случая материали ще бъдат докладвани в Бургаската районна прокуратура.

 БТАКоментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *