В Ямбол започва музикалният фестивал „Златната Диана“ – www.359news.bg

В Ямбол започва музикалният фестивал „Златната Диана“

Снимка: Архив

Музикалният фестивал „Златната Диана“ започна в Ямбол. Организатори са община Ямбол, камерният ансамбъл „Дианополис” и читалище „Съгласие“.
Музикалните празници ще бъдат открити тази вечер в 19 часа с концерт на камерен ансамбъл „Дианополис” в петвековната сграда на ямболския безистен, който беше модернизиран през миналата година. Ще бъдат изпълнени арии от Хендел и „Годишните времена“ на Вивалди. Във втората вечер в Синия салон на читалище „Съгласие“ ще звучат изпълнения на Хор „Гусла“ и ямболския Духов оркестър.

В третия ден ще бъдат представени две опери, като за първи път на фестивала е предвидена и опера за деца – „Пинокио“ от Александър Йосифов. На 11 май ще бъде представена и операта „Тоска“ от Пучини.

Заключителната вечер на 12 май е истинско предизвикателство на почитателите на класическата музика. Специално сформираният Фестивален оркестър „Златната Диана“ тази година ще събере в едно освен музиканти от Камерния ансамбъл „Дианополис“, солисти на оркестъра на Българското национално радио, на Бургаската и Старозагорската опера, от Сливенския симфоничен и военен оркестър, музиканти от Варна, както и интернационалната Симфониета дел`Арте./bnr.bg
Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *